Het is makkelijk om te denken dat een te slopen pand ‘gewoon’ met de grond gelijk moet worden gemaakt: puin afvoeren en klaar. Bij goed slopen komt meer kijken. Want veel van de onderdelen van een pand dat gesloopt wordt, is nog prima te gebruiken in een ander project. Hier komt circulaire sloop om de hoek kijken. 

Circulaire sloop: slopen met beleid

Wij noemen circulaire sloop ook wel: slopen met beleid. Voordat we ook maar een sloophamer ter hand nemen maken we een zorgvuldige stoffeninventarisatie van het project. Tijdens deze inventarisatie maken we een zorgvuldig overzicht van alle materialen die vrij gaan komen tijdens de sloop. Hierbij maken we een onderscheidt tussen herbruikbare materialen, recyclebaar materiaal en restpuin. Vervolgens gaan we stapsgewijs, circulair slopen om alle materialen in de staat waarin we ze nodig hebben te kunnen ontmantelen en af kunnen voeren. 

Circulaire sloop: herbruikbare materialen

Als eerste demonteren we de herbruikbare materialen. Dit gaat van houten constructies en balken die nog prima in orde zijn, tot de kranen en deuren aan toe. Deze kunnen naar een locatie of partner van de opdrachtgever, maar we hebben ook ruimte om deze spullen op te slaan of ervoor te zorgen dat bedrijven in ons eigen netwerk hier een plekje voor kunnen vinden. We houden elkaar regelmatig op de hoogte van vraag en aanbod. 

Circulaire sloop: het verwerken van puin 

Na het verwijderen van de demonteerbare, herbruikbare materialen gaan we over tot de gefaseerde sloop. Hierbij maken we onderscheidt tussen recyclebaar puin en restafval. Met onze eigen puinbrekers op locatie kunnen we puin direct recyclen tot hoogwaardige, schone werkstof. Ook bij puin scheiden we de stoffen op een efficiënte manier. Zo maken we bijvoorbeeld onderscheid tussen hout, plastic en puin. Alles wat nog gebruikt kan worden in een andere vorm wordt direct onder handen genomen en rechtstreeks afgevoerd naar belanghebbenden. Zo maken we duurzaam gebruik van grondstoffen en verminderen we onze CO2-uitstoot. 

Wilt u meer weten over onze werkzaamheden?

Doe een offerteaanvraag via onderstaand formulier of neem direct contact met ons op.

VAN DALEN SLOOP EN ASBEST B.V.
Nijverheidstraat 49
6681 LN Bemmel

085 06 40 011
info@vandalenholland.nl