Recycling zoals het hoort!

Als een gebouw gesloopt wordt, is dat vaak omdat ze niet meer aan de hedendaagse eisen voldoen en vervangen moeten worden door iets nieuws. Vaak zijn grote onderdelen echter nog goed bruikbaar! Zo’n bouwproject is een waardevolle bron van herbruikbaar bouwmateriaal. Naast het hergebruiken van de materialen maken we van het puin een schone en herbruikbare grondstof door middel van puinrecycling. 

Uitgebreide informatie van deze activiteiten of voor specifieke vragen,bestellingen van zand, grond, beton of mengranulaat zie:

www.vandalenhuissen.nl 

Beton, puin of asfaltrecycling: van afvalstof tot schone bouwstof

Binnen Van Dalen hebben we maar liefst vier moderne puin-recyclingsinstallaties actief die we op locatie kunnen inzetten. Het puin dat vrijkomt bij de sloop kunnen we direct breken tot reststof. Deze schone bouwstof kan vervolgens weer ingezet worden als hoogwaardige bouwstof voor andere partijen. Zo wordt beton bijvoorbeeld afgezeefd op grintformaat zodat betonfabrieken het kunnen gebruiken hun nieuwe beton sterker te maken. Overig puin heeft na recycling in onze puinbrekers een CE-markering en wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de aanleg van wegfundering. We halen het als puin uit uw pand en brengen het als grondstof weer naar onze partners die er iets aan hebben!

Verder weg? geen probleem binnen de bedrijven is ook een ultra moderne loswal voorhanden waarin we laad- los op en overslag kunnen aanbieden en zo ook vervoer over water kunnen verzorgen!

Dit geheel geladen of gelost door een volledig elektrische kraan vrij van enige uitstoot!

Daarnaast verzorgen wij alle transporten met schoonste materieel voorzien van de nieuwste euro 6 motoren!

Voordelen van puinrecycling

Het recyclen van puin heeft een aantal waardevolle voordelen bij sloopprojecten:

Het is milieuvriendelijk. Net als circulair slopen is puinrecycling goed voor het milieu. Iets dat afgeschreven is voor het ene gebruik kan immers gebruikt worden voor een ander doeleinde. Een duurzame bestemming voor puinafval.

Het is kostenbesparend. Als we bij een sloopproject het puinafval moeten verzamelen en afvoeren naar een andere locatie, misschien wel aan de andere kant van het land, brengt dat hoge transportkosten met zich mee. Bovendien wordt er daarna pas iets mee gedaan. Bij puinrecycling op locatie brengen we het van de bouwplaats direct naar daar waar het weer gebruikt kan worden. 

Het vermindert CO2-uitstoot. Door het weghalen van rijroutes voor puinafvoer rijden er aanzienlijk minder zware vrachtwagens over en weer. Dit betekent dat we minder CO2 uitstoten.

Wilt u meer weten over onze werkzaamheden?

Doe een offerteaanvraag via onderstaand formulier of neem direct contact met ons op.

VAN DALEN SLOOP EN ASBEST B.V.
Nijverheidstraat 49
6681 LN Bemmel

085 06 40 011
info@vandalenholland.nl