Chroom-6 is een carcinogene stof die bijzonder sterke roestwerende eigenschappen heeft. Echter is gebleken dat deze stof toxische effecten kan veroorzaken, zowel acuut als chronisch. Het saneren van deze giftige stof dient volgens dezelfde protocollen als asbest uitgevoerd te worden. Van Dalen heeft de juiste kennis, ervaring en certificering in huis om chroom-6 te verwijderen of saneren.

Wat is chroom-6?

Chroom-6 is een middel om metaal te beschermen en te conserveren. Daarnaast heeft het de sterke eigenschap om roest tegen te gaan, hout te conserveren en hout te beschermen tegen houtrot. Het komt in van alles voor: vliegtuigen, schepen, kozijnen, bruggen of opslagtanks. Het is een complexe stof die als het ware opgesloten zit in verf. In combinatie met allerlei invloeden van buitenaf kan dit leiden tot niet-voorspelbare reacties en aantasting van het DNA.

Chroom-6 sanering: hoe gaan we te werk?

Er is nog weinig bekend over chroom-6 sanering en er is nog volop onderzoek gaande over de beste manier om dit te verwijderen. Tot die tijd bestaat er officieel geen regelgeving over het verwijderen van deze gevaarlijke stof. Wij stellen de veiligheid van onze medewerkers voorop. Daarom schalen we de sanering van chroom-6, tot er meer bekend is, in dezelfde categorie in als de meest gevaarlijke asbestomstandigheid. Dit betekent dat we de sanering volgens het hoogste niveau bescherming en veiligheid aanpakken. Zo zijn we er zeker van dat we veilig zijn, ongeacht de uitkomsten van het toekomstige onderzoek. 

Chroom-6 sanering: voorbereiden voor de toekomst

De ontdekking van de schadelijke stof chroom-6 is nog relatief nieuw. Echter, omdat deze stof in zoveel toepassingen te vinden is, is het van belang dat de sanering professioneel en volledig volgens de nieuwste richtlijnen gebeurt. Bij Van Dalen houden we de ontwikkelingen rondom het onderzoek scherp in de gaten. Zo waarborgen we de veiligheid van onze medewerkers, en natuurlijk de uwe. 

Wilt u meer weten over onze werkzaamheden?

Doe een offerteaanvraag via onderstaand formulier of neem direct contact met ons op.

VAN DALEN SLOOP EN ASBEST BV
Nijverheidstraat 49
6681 LN Bemmel

085 06 40 011
info@vandalenholland.nl