Al ruim zestig jaar een familiebedrijf

Op 2 november 1959 ging (opa) Jan van Dalen, inmiddels drie generaties terug, van start met een eigen transportbedrijf onder de naam van Dalen Hegeman.  Al gauw kwamen daar werkzaamheden als sloopwerk, bodemsanering en rioleringen leggen bij. Van Dalen werd hét bedrijf voor bouwexpertise in Huissen en omliggende gemeenten. In de jaren ’80 stonden we aan de frontlinie van de recycling-ontwikkeling, waarna in de jaren ’90 de eerste puinbreker werd toegevoegd aan het aanbod van het gerespecteerde bedrijf. Ons bedrijf is al deze tijd in handen van de familie gebleven die het met passie blijven uitbouwen. 

Begonnen als mestleverancier voor tuinders is het hele concern afgelopen decennia uitgegroeid in een totaalleverancier op gebied van Sloopwerken, grond-weg en waterbouw, het leveren van vuil containers, leverancier van grondstoffen zoals gebroken puin, zand, grind en bestratingsmaterialen, ontstoppingsdienst, reiniging, bodem en tank saneringen, asbestverwijdering, beton-puin en asfaltrecycling, laad, los op en overslag en projectontwikkeling. voor velen bekend onder de naam van Dalen B.V. met de rood gele bedrijfskleur.

Toen de eerste generatie met pensioen mocht gaan kwam het bedrijf in handen van Theo van Dalen en 10 jaar werd ook zijn broer erbij betrokken. om het bedrijf toekomst bestendiger te maken zijn de bedrijven tegenwoordig opgesplitst en staat eigenaar Dick van Dalen als 3e generatie aan het roer van "van Dalen Sloop en Asbest en van Dalen Facility B.V. waarin hij wordt bijgestaan door een team van uiterst gemotiveerde en vooral prettige medewerkers.  Tegenwoordig te herkennen aan de crème blauwe bedrijfskleuren.   

Koploper in onze branche

Om ons op alle fronten verder te blijven ontwikkelen als specialist en koploper in de markt, werken wij nauw samen met ons zusterbedrijf van Dalen Huissen B.V.  We focussen ons op deze manier op onze eigen tak van sport en lopen vooraan in veranderingen in onze branche. Uw complete aanvragen kunt u bij van Dalen Sloop en Asbest en van Dalen Facility B.V. kwijt en indien nodig zal er met ons zusterbedrijf als vanouds worden samengewerkt om voor u de best passende en goedkoopste oplossing aan te bieden die voorhanden is!

We stellen alles in het werk om een verlengstuk voor onze opdrachtgever te zijn waarbij de opbouw tot een langdurige en prettige relatie op nummer 1 staat!!!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Al decennialang hebben wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel bij Van Dalen. We staan voor continuïteit en houden altijd rekening met mens en milieu. Onze innovatie is erop gericht binnen ons bedrijf efficiënter, veiliger, schoner en gezonder te werken. Daarom blijven wij continu in beweging. Mede door onze lange geschiedenis richten we ons op duurzame resultaten in plaats van winst op korte termijn. Zo is ons bedrijf ook toekomstbestendig!

Wij blijven intensief investeren in materieel, en proberen zowel uitstoot van uitlaatgassen als overlast bij onze werken tot een minimum te beperken. 

Meer weten?

Veiligheid, betrouwbaarheid en prettig samenwerken is enorm belangrijk voor ons!

Materieel Certificering