Terug naar overzicht
± 0 min

24-7 CALAMITEITEN SERVICE Heteren

Heteren 9 februari,

 

Helthuis Tuin en Parkmachines B.V. staat in brand door nog onbekende oorzaak.

Al snel zijn wij ter plekke om assistentie te verlenen met onze 24/7 calamiteiten dienst.

 

Eerst als assistentie met onze rupskraan met overdruk, later met afzetting en later wordt bekend dat er asbest is vrijgekomen.

Uiteindelijk blijkt de schade groter als gedacht en is er een groot deel van het industrieterrein, meer dan 75 percelen met woningen in een achtergelegen wijk, alle hoofdwegen, fietspaden en grond percelen besmet geraakt met asbest met een enorm gevolg.

 

Met ruim 40 medewerkers zijn we direct aan de slag gegaan om eerst alle hoofdwegen en fietspaden, later alle toegangen tot de woningen weer vrij te kunnen geven van asbest.

Er wordt een crisiscentrum ingericht waar we met 2 laboranten, omgevingsdiensten, GGD, gemeente en onze medewerkers een plan bedenken om dit immense probleem op de juiste manier aan te vliegen waarbij we uiteindelijk tegen nog meer problemen oplopen die acuut opgelost moeten worden.

 

Sloten, weilanden, smeerkelders, daken, straatkolken, tuinen alles is verontreinigd.

Daarnaast is er in de wijk een probleem ontstaan m.b.t. afvalcontainers die mensen thuis hebben staan de kliko’s ook deze zijn besmet geraakt.

Na reiniging van de hoofdwegen hebben we direct de toegangen tot de woningen aangepakt.

Tijdelijk hebben we in eigen beheer alle woningen voorzien van nood kliko’s en verzorgen we een aantal weken de afvalhuishouding voor de bewoners tot de achtertuinen en dus ook de klikos weer vrij gegeven zijn.

Op de industrieterreinen moeten tuinen, grindstroken, daken, parkeerplekken, vuilcontainers enz. enz. z.s.m. worden gereinigd om ook bedrijven weer toegang te geven tot hun pand.

 

Een immense klus welke we van A tot Z hebben mogen oppakken met uiteindelijk weer een schoon en veilig resultaat.